Idag har jag varit ledig! Vaknade vid 8 och åt frukost och tog bussen vid kvart i nio. Framme var jag i Las palmas vid kvart i tio. Letade mig fram till gågatan Triana och insåg att affärerna öppnade vid 10. Gick hela gågatan upp och vidare till vagueta. Här hade jag aldrig varit men vilken mysig stadsdel. Kändes som gamla stan i stockholm, massa gamla hus. Hittade en saluhall där jag köpte med mig lite jordgubbar, mums!
 
Dagens mål var:
 
  • Katedralen Sant Ana
  • Museo colon
  • Shoppingcentrumet Las Arenas
 
Längre in i den gamla stadsdelen hittade jag Katedralen! Vad stor och fin den var, påminnde mycket om katedralen notredam som finns i Paris. Tog fina kort och bestämde mig sedan för att åka upp i tornet och tiita. Det fanns hiss, vilket var skönt för det var en bit upp. Vilken fin utsikt jag fick se, såg havet och hur stort Las Palmas faktiskt är, kul att se. Jag gick även upp ännu mer i ett av tornen, men där fick jag använda trapporna och mina ben.
 
Väl nere bestämde jag mig för att gå in på museumet och inträdet medförde även ett besök i katedralen. Högt i tak och ganska intressant! 
 
Känns som jag har blivit som min mamma, intresant att kolla på gamla byggnader och museum, haha! Lite turistig får man vara ibland.
 
Därefter blev det ett besök på Mueso Colon som var ett museum om columbus som hade stannat till på gran canaria. Detta museum föll mig mer i smak och det var bättre uppbyggt än det andra. I varje rum fanns det engelska broschyrer att läsa om just sakerna som var i rummet, vilket var bra.
 
Efter lite kulturella inslag och gamla hus kände jag för lite storstad igen, så hamnde på gågatan Triana och kikade i en mängd affärer. Fyndade en bodybutter på bodyshop. Tog en kaffe och lyxade till det med en morotskaka med vitchokladtopping ovanför, mumsigt värre.
 
Sedan letade jag upp buss nr 17 som skulle ta mig till Las Arenas. Tanken var att jag engentligen skulle ha hoppat av på gatan Mesa y Lopez som också är en shoppinggata som även har Corte ingles (likt NK) och sedan gå längs strandpromenaden Las Canterras till Las Arenas. Men det orkade jag inte så åkte direkt till Las Arenas! Och så stor det är! Gick först in i primark och fyndade en tjocktröja, ett grönt linne, ett par skor, BH och ny bikini, kul med shopping. Finns så otroligt mycket fint där inne, så skulle kunnat shoppa massa mer, men man kan ju inte shoppa för mycket heller. På HM köpte jag strumpbyxor som jag behövde. Kollade i en mängd affärer och känner att jag vill vara miljonär! 
 
Lyxade även till med att äta middag på en fin restaurang i köpcentrumet. Åt en himla god hamburgare med massa olika ostar och goda lökringar på, mycket gott. Blev lite mer kik efter det och därefter blev det att ta bussen till det stora busstoppet och därefter ta bussen till Arinaga och därifrån byta buss till Playa de Arinaga. Himla massa bussbyten men billigare än att ta taxi. 
 
Väl hemma blev det tacomys och ett avsnitt av vampire diarie. Vi har legat i så har kollat i kapp alla säsonger så nu måste vi vänta till nästa vecka innan vi kan se nästa avsnitt.. haha!
 
Nu ska jag sova! Imorgon väntas två barnkalas, ett på morgonen och ett på eftermiddagen, funny day!